LCR-congres 2020


Het is voor iedereen een vreemd jaar, ook voor de LCR. Het congres van 2 april is geannuleerd. 


Op 5 oktober heeft een mini-congres plaatsgevonden met leernetwerken Schuldhulpverlening voor cliëntenraden.

Daarnaast is de Ab Harrewijnrede gehouden én heeft de uitreiking van de Cliënt in Beeld-prijs 2020 plaats.
Er is ook een kick-off geweest van de Leernetwerken schuldhulpverlening voor cliëntenraden. 

Er komen nog vervolgbijeenkomsten. Houd de attendering in de gaten.


Leernetwerken schuldhulpverlening voor cliëntenraden

Schouders Eronder en de Landelijke Cliëntenraad organiseren in oktober, november en december drie leernetwerk-bijeenkomsten over schuldhulpverlening voor cliëntenraden. Op 5 oktober voorafgaand aan de uitreiking van de Cliënt-in-Beeldprijs en de Ab Harrewijnrede kunt u deelnemen aan de introductiebijeenkomst. U maakt dan kennis met de Schouders Eronder-methodiek en de keten van schuldhulpverlening. 


Wat is een leernetwerk

In leernetwerken staat leren centraal: experimenteren, verbeteren en reflecteren met leden van andere cliëntenraden. We helpen u om de vraag achter de vraag tevoorschijn te halen en gezamenlijk methodisch aan uw vraagstuk te werken. Hierbij maken we gebruik van experts.

Binnen Schouders Eronder draaien al leernetwerken voor professionals in de uitvoering van de schuldhulpverlening. Deelnemers van deze leernetwerken werken aan vraagstukken binnen twee centrale thema’s: Arbeidstoeleiding en schulden en zelfstandigen en schulden.


Wilt u een andere thema binnen schuldhulpverlening? 

We kijken graag wat er mogelijk is! Op 5 oktober tijdens de introductiebijeenkomst inventariseren wij uw wensen voor  vraagstukken en een thema. Op 29 oktober, 19 november en 14 december worden in de ochtend de leernetwerk-bijeenkomsten georganiseerd. Op iedere bijeenkomst staat een vraagstuk centraal. Naast de introductiebijeenkomst kunt u deelnemen aan één leernetwerk bijeenkomst, waarin een vraagstuk verder wordt uitgediept. Reserveer de data van deze bijeenkomsten alvast in uw agenda.


Het spreekt voor zich dat wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat als bijeenkomsten niet fysiek kunnen worden georganiseerd we de netwerken online organiseren.

 

Meer informatie over leernetwerken? Kijk op www.schouderseronder.nl/lerende-praktijken.
Laatst gewijzigd op 15 oktober 2020 09:59:09
Contact
Landelijke Cliëntenraad
Bezuidenhoutseweg 60
2594 AW Den Haag
070 349 97 90
info@lcr-suwi.nl
Vraag en antwoord
LCR-Congres 2019