Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Stigma werkt niet
Gerrit van der Meer, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad, richt zich deze maand op de oprichting van Kennisconsortium Destigmatisering en Sociale Inclusie. Een mondvol. Het doel is om mensen met een psychische aandoening te verlossen van hun negatieve stempel en de vooroordelen die er over hen bestaan uit de wereld te helpen. Hij verwacht dat dit nog een hele kluif wordt.

Lees verder
LCR bij rondetafelgesprek: geen loondispensatie, zoek echte oplossingen
Jongeren en werkloosheidLoonkostensubsidie afschaffen en loondispensatie invoeren verschuift het bureaucratische probleem van werkgevers naar (vaak kwetsbare) werknemers. Dat meer mensen met loondispensatie aan het werk zouden komen, is nergens op gebaseerd. En de claim dat werken voor iedereen lonend is, gaat maar voor een beperkte groep op. De LCR brengt vandaag tijdens het Rondetafelgesprek over loondispensatie in de Tweede Kamer een position paper in: geen loondispensatie, zoek naar echte oplossingen!
Lees verder
Terugblik op LCR-congres 2018: het hele verslag
Schermafdruk 2018-04-16 12.28.36Een verrassend begin, een nieuwe dagvoorzitter die de zaal wist te boeien, erg interessante Ab Harrewijnrede, mooie kennissessies, een uitdagende pubquiz en denktanks en tenslotte bijzondere winnaars van de Cliënt in Beeld-prijs.
Het LCR-congres op 12 april 2018 bood weer een vol programma én veel gelegenheid om uit te wisselen met andere cliëntenraden. Het volledige verslag staat nu online. Klik op de afbeelding hiernaast of klik op: het volledige verslag van het LCR-congres op 12 april 2018.

Quickscan geeft meer inzicht in gemeentelijke schuldhulpverlening

Quickscan_afbeeldingDe quickscan voor gemeentelijke schuldhulpverlening is gelanceerd. Deze scan is een middel voor cliëntenraden, gemeenteraden en andere geïnteresseerden om meer inzicht te krijgen in de schuldhulpverlening. Met de quickscan is het mogelijk de eigen kennis te toetsen en verder uit te breiden. De gebruiker wordt langs de belangrijkste elementen van de schuldhulpverlening geloodst en maakt inzichtelijk wat iemand weet en vindt van de schuldhulpverlening in de gemeente. Verder biedt de scan aanvullende informatie, tips en adviezen. Deelnemers aan het LCR-congres op 12 april kunnen kennismaken met deze quickscan.

Lees verder
Statushouders horen ook bij achterban cliëntenraden
Statushouders-SHS_412156924Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven moeten een nieuw bestaan opbouwen. Zij moeten daarvoor bij de gemeente zijn. In ieder geval voor hun inkomen en om aan het werk te komen. Daarmee horen zij bij de achterban van de gemeentelijke cliëntenraad! Weet u hoe uw gemeente deze nieuwe Nederlanders ondersteuning biedt? Gemeente Amsterdam doet veel zelf, gemeente Zoetermeer werkt samen met een project. Waarom kiezen zij voor deze verschillende aanpakken? Wat kunt u daarvan leren? In een Kennissessie tijdens het LCR-congres wordt ook besproken hoe u de belangen kunt behartigen van statushouders.
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Beschut aan de bak