Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Topdag
Gerrit van der Meer blikt in zijn column terug op het jubileumcongres van de LCR op 6 april. Aan de hand van de reacties die deelnemers achterlieten op hun evaluatieformulier loopt hij de dag door. Het was een topdag, concludeert hij. Maar het kan altijd beter en daarvoor worden alle opmerkingen gebruikt. Bent u er (niet) bij geweest en benieuwd naar het verslag van het congres? Houd de attendering of onze site in de gaten! Lees verder
Cliënt in Beeld-prijs 2017 en congres 2018
Twee projecten van jongeren zijn gaan strijken met de Cliënt in Beeld-prijs 2017. De publieksprijs ging naar Spiegelgesprekken Jongerenplatform Oosterpoort. De juryprijs kwam in handen van De Wachtkamertournee van Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. De jury heeft jongeren van De Wachtkamertournee geprezen om hun inzet en doorzettingsvermogen. 'Dit project is een goed voorbeeld hoe het ook kan, juist ook door het visueel te maken, dat zouden cliëntenraden mogelijk vaker kunnen gebruiken'. Juryvoorzitter Christien Bronda van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikte beiden prijzen uit.


Lees verder
Bijeenkomst: meer vrijheid Participatiewet, wat kunnen cliëntenraden ermee?

checklist_SHS_475472227Minder regels voor bijstandsgerechtigden. Meer ruimte voor gemeenten om te experimenteren binnen de Participatiewet om mensen beter te ondersteunen. Dat kan sinds 1 maart. Wat kunnen cliëntenraden hiermee? Hoe kunnen cliëntenraden en gemeenten samen optrekken? Kunnen cliëntenraden onderling ervaringen uitwisselen? Om een antwoord te vinden op deze vragen houdt de LCR een informatiebijeenkomst op 26 april 2017, vanaf 09.30 uur. Locatie: Landgoed Avegoor in Ellecom. De inschrijving is inmiddels gesloten.
Klik voor: meer informatie en aanmelding.


 


 

Cliëntenparticipatie en regionale samenwerking GGz en W&I

Werkplaats wswOp 12 april houdt de Programmaraad een landelijke informatiemiddag ‘Impuls regionale samenwerking GGZ en Werk & Inkomen’. Deze dag is mede georganiseerd om regio’s toelichting te geven op een subsidie, een financiële impuls om die samenwerking te bevorderen. Het is belangrijk dat vertegenwoordigers van cliëntenraden en –organisaties deelnemen om meer zicht te krijgen op mensen met psychische kwetsbaarheid.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat de samenwerking cruciaal is voor cliënten met psychische kwetsbaarheid. Het betrekken van cliëntenraden en –organisaties is noodzakelijk want: je praat niet meer over ons, maar met ons.

Lees verder
Utrecht neemt initiatief met oproep 'Pak armoede aan'
Oproep Pak Armoede AanDagelijks worstelen bijna 810.000 mensen in ons land met de vraag waaraan ze hun geld beter kunnen uitgeven. Medicijnen of voedsel? Rekening betalen of fiets repareren? Winterjas of bijles voor hun kind. Zij kunnen niet of nauwelijks rondkomen, laat staan onverwachte kosten opvangen. Veel mensen maken daarom noodgedwongen schulden. Het NIBUD heeft voor Utrecht uitgerekend dat een stel zonder kinderen op bijstandsniveau 125 euro per maand tekort komt. Een gezin met twee kinderen van 12 jaar of ouder én op bijstandsniveau komt 250 euro per maand tekort. Utrechtse wethouder Victor Everhardt doet met de Armoedecoalitie een dringende oproep aan de toekomstige regering: Pak armoede aan - zorg voor voldoende inkomen zodat IEDEREEN kan meedoen!Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Op zoek naar werk?
Vraag en antwoord
Postbusnummer LCR vervalt