Organisaties: laat van je horen!

Sociaal-werker-shutterstock_176541932 00Nederland kent zoveel pareltjes: cliëntenraden of -organisaties die het verschil maken in het leven van burgers die op de een of andere manier afhankelijk zijn van de gemeente, UWV of SVB. Ze zorgen ervoor dat mensen worden gezien. Ze laten zien dat een procedure veel korter kan of laten uitvoerders kennis maken met het dagelijks leven van die burger. De meeste cliëntenraden doen hun werk in stilte. Dat is mooi maar ook heel erg jammer.


Lees verder om te weten wat u daarin kunt veranderen!
Lees verder

Hoe het wordt? Dat bepaalt u!
Vraagteken-in-box-shutterstock_159953105Welke onderwerpen vindt u interessant? Of waar krijgt uw cliëntenraad vaak mee te maken? Waar worstelt u mee en waarover zou u meer willen weten om zaken beter aan te pakken? 

U krijgt de unieke mogelijkheid om te bepalen welke onderwerpen op het LCR-congres 2020 aan bod komen! Wat u daarvoor moet doen? U kunt tot 7 februari ideeën doorgeven op het inschrijfformulier voor het LCR-congres 2020.

Want hoé die dag wordt, bepaalt u voor een belangrijk deel zelf. Grijp die kans.

Lees verder

Blog Amma Asante: Vooruit

2020-shutterstock_1474635569'Zo aan het begin van 2020 kijk ik graag vooruit naar wat er komen gaat, maar terugblikken is onvermijdelijk.

Het afgelopen jaar is een bewogen en druk jaar geweest voor de Landelijke Cliëntenraad', constateert Amma Asante in haar eerste blog van 2020.

Ze wenst vooral dat er weer wordt geïnvesteerd in mensen: dat er kansen zijn om schuldenvrij te lezen, het verschil tussen arm en rijk afneemt, een minimauitkering komt in plaats van toeslagen én een inkomensregeling voor mensen met een beperking die werken maar niet voldoende kunnen verdienen. Het wordt een druk jaar voor de LCR!  


Lees verder

Fabian Franciscus: dé act op het LCR-congres 2020

KL-FabianFranciscus-extra foto -2019-2020Het is bijna 2020: tijd voor de oudejaarsconferences en de allerbeste wensen. Maar ook tijd voor het nieuwe LCR-congres met... een superconference van Fabian Franciscus. Dit komische talent maakt van zijn autisme en OCD (dwangstoornis) een wapen in het theater.  Zijn theaterprogramma’s gaan over hoe hij hier steeds beter mee heeft leren leven: 'Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen.' Hij won nationaal én internationaal verschillende prijzen en heeft dit jaar gekozen voor een optreden tijden het LCR-congres op 2 april 2020
Meld je nú nog aan voor het LCR-congres 2020 om er zeker van te zijn dat je erbij kunt zijn.

Lees verder

LCR blij met prijs voor privacyschenders SyRi en minister Dekker

Privacy-data-shutterstock_649220674'Overheid valt in de prijzen als grootste privacyschender', meldde de NOS vandaag. SyRi, het programma om uitkeringsfraude op te sporen, kreeg een Big Brother Award van de privacywaakhond Bits of Freedom. Minister Dekker valt 'in de prijzen' met zijn plannen om datasets aan elkaar te koppelen waardoor kan worden bekeken of iemand een schuld kan betalen. De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is blij dat op deze manier aandacht gaat naar systemen die schade kunnen toebrengen aan burgers. 


Lees verder

Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

     
Op 16 januari 2020
is het LCR-bureau
E-magazine
Beschut aan de bak