Cliënten- en adviesraden: controleer je gegevens

checklist scanOp de website van de LCR is een overzicht te vinden van alle cliëntenraden die bij de LCR bekend zijn. We willen deze gegevens graag actueel houden en vragen u daarom uw gegevens te controleren.
 Wilt u het zo snel mogelijk doorgeven als:

• een naam van een contactpersoon is gewijzigd?

• een mailadres is gewijzigd?

• een cliëntenraad is samengegaan met een andere raad? 

• er andere wijzigingen zijn?

• er een nieuwe cliëntenraad is opgericht?

Wijzigingen kunnen worden gestuurd naar .
Is het een nieuwe cliëntenraad? Die kan ook worden aangemeld via de website bij 'Aanmelden cliëntenraad'.


Sociaal Bestek belicht LCR-onderzoek: wel budget, weinig beschut werkplekken
JP20190411 LCR Congres170_1600Veel mensen die de indicatie Beschut werk hebben, krijgen geen werk. De reden? Een groot deel van de gemeenten blijft achter met het creëren van Beschut werkplekken terwijl ze daar wel het budget voor krijgen. De LCR lichtte de cijfers door. Sociaal Bestek besteedt in een lang artikel aandacht aan het rapport 'Thermometer Beschut werk - wel budget, weinig werkplekken' dat is aangeboden tijdens het LCR-congres van 11 april aan staatssecretaris Van Ark (zie foto). Zij heeft aangegeven hierop actie te willen ondernemen.  

Laatste column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Tot ziens
Na acht jaar voorzitterschap maakt de huidige LCR-voorzitter Gerrit van der Meer op 1 mei 2019 plaats voor zijn opvolger: Amma Asante. Het betekent ook dat het moment is aangebroken dat hij zijn laatste maandelijkse column schrijft. Hij mag dan straks geen voorzitter van de LCR zijn, maar hij garandeert iedereen dat hij werk blijft maken van inclusie!

Lees verder

Veel foto's en een uitgebreid verslag van het LCR-congres 2019
Verslag LCR-congres 2019Het laatste LCR-congres van Gerrit van der Meer en het eerste van nieuwe voorzitter Amma Asante. Staatssecretaris Tamara van Ark van SZW die verhalen kwam ophalen én een belangrijk rapport over te weinig Beschut werkplekken in beslag nam. Kennissessies waarin hard werd gewerkt, Kennistafels waaraan veel werd uitgewisseld. Een opzienbarende Ab Harrewijnrede van Gert van Dijk die pleitte voor sociale dienstplicht. En niet te vergeten de bijzondere Cliënt in Beeld-prijs winnaar Wij Staan Op! die met twee prijzen naar huis ging. Japke-d Bouma die de taal onder de loep nam en Kim Coppes die het congres weer vlekkeloos leidde. En meer over het LCR e-magazine Cliëntenraden aan de slag. Allemaal ingrediënten in het beeldende onlineverslag van het LCR-congres 2019!

Arbeidsparticipatie mensen met een beperking één van laagste in Europa

werkennaarvermogenDe groep mensen met een kleine arbeidsbeperking die geen uitkering hebben, vallen letterlijk tussen wal en schip. Zij krijgen geen steun om aan het werk te gaan. Dat, zo vindt de LCR, moet veranderen. De LCR kaart verschillende knelpunten aan in een brief aan de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg Arbeidsongeschiktheid. 


Een van de schrikbarende conclusies is dat de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking in Nederland één van de laagste in Europa is. De overheid blijkt één van de grote veroorzakers van de instroom in de WIA te zijn. De LCR vindt dat de overheid een voorbeeldfunctie heeft. De overheid moet ernaar streven om binnen drie jaar weer op het gemiddelde van de instroom in andere sectoren te zitten.Lees verder

De verrassing: sneak preview van de Cliënt in Beeld-prijs film

Schermafbeelding 2019-03-25 om 10.45.13De genomineerden voor de Cliënt in Beeld-prijs 2019 zijn al kort voorgesteld. Op het LCR-congres van 11 april 2019 worden ze in een mooie film gepresenteerd. Wat hebben ze precies gedaan? Waarom is hun inzending zo bijzonder? Waarom moet u op één van hen stemmen. Kijk snel mee (klik op de afbeelding) en bereid u voor op de stemming voor het LCR-congres 2019.

Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

     
Beschut aan de bak