Leernetwerken voor cliëntenraden over schuldhulpverlening


schulden-shutterstock_696061069Op 19 november en 14 december tussen 09:30 en 12:00 uur organiseert de Landelijke Cliëntenraad samen met Schouders Eronder twee online bijeenkomsten over schuldhulpverlening. De groepen zijn klein, waardoor er meer dan voldoende tijd is om van en met elkaar te leren en elkaars vragen te bespreken. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema. Deelname is gratis

VOL - Jongeren en Schulden: 19 november, 09:30-12:00 uur 

Op 19 november gaan we actief aan de slag met het thema Jongeren en Schulden. Vaak ontstaan schulden al op jonge leeftijd, het is daarom extra belangrijk om jongeren op tijd te bereiken zodat dit voorkomen kan worden. Tijdens deze bijeenkomst verkennen we waarom jongeren nog niet altijd bereikt worden, hoe kan worden voorkomen dat jongeren in de schulden komen en onderzoeken we hoe je als cliëntenraad hier een bijdrage in kunt leveren.

VOL - Hoe versterk je je rol als cliëntenraad? 14 december: 09:30-12:00 uur

Als cliëntenraad ben je heel betrokken bij de cliënten die hulp nodig hebben. Je ontvangt waardevolle signalen en hebt goede ideeën over hoe cliënten nog beter geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld hoe kunnen UWV en gemeenten beter samenwerken zodat mensen met (dreigende) financiële problemen snel worden verwezen naar schuldhulpverlening. Hoe kunnen vrijwilligersorganisaties samenwerken met gemeenten zonder dat de gemeente taken afschuift die niet bij een vrijwilliger thuis horen? Vind je het soms lastig om de ideeën van jouw raad naar voren te brengen?

Dan is deze bijeenkomst iets voor jou! Gedragswetenschapper Gea Schonewille neemt jullie mee in hoe je meer impact kunt krijgen als cliëntenraad door goed naar gedrag te kijken. Vervolgens kijken we samen hoe we dit aan de hand van de Schouders Eronder methodiek in je eigen omgeving bij je toe kunnen passen.


Geïnteresseerd? Meld je direct aan!  

Je kunt je inschrijven voor één van de leernetwerkbijeenkomsten op 19 november of 14 december. Dat doe je door te mailen naar .Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 24 november 2020 13:18:19


Vraag en antwoord