Meedenken over technologie voor meer geschikt werk


technologie-shutterstock_1175848714Kunnen lezen wat je niet kunt horen. Kunnen horen wat je niet kunt lezen. Een bril die voorleest wat je zelf niet kunt lezen, een beamer die met lichtsignalen helpt bij het samenstellen van een product, een robot die je begeleidt, of een Augmented Reality bril die je door werkprocessen loodst. Sterker, weerbaarder, slimmer en breder inzetbaar worden met hulp van nieuwe technieken. Er is echt ontzettend veel mogelijk. Tijdens online regionale bijeenkomsten kunnen werkgevers, ontwikkelaars, werkondersteuners en gebruikers elkaar ontmoeten om samen ideeën te bedenken hoe nieuwe technologie op de werkvloer ingezet kan worden. De LCR maakt deel uit van de Coalitie voor Technologie en InclusieDoe mee op 10, 17 of 24 juni van 10 tot 12 uur.


Meer werknemers en werkgevers

Allerlei nieuwe technologieën zijn de afgelopen twee jaar ingezet op de werkvloer. Met mooie resultaten. Coalitie voor Technologie en Inclusie wil dit nu bij meer werkgevers en voor meer medewerkers gaan inzetten. Geholpen door inspirerende voorbeelden van nieuwe technologieën is het de bedoeling om samenwerking te stimuleren en naar oplossingen te zoeken die het werk beter maken voor zowel de werkgever als de werknemers met beperkingen. 

De Coalitie voor Technologie en Inclusie is een samenwerkingsverband tussen UWV, het ministerie van SZW, AWVN, de Landelijke Cliëntenraad (LCR), Jobstap, de Robotacademie, Tilburg University, de sectorraad GO en de 4TU Federation.

Nieuwe technologie testen

De Coalitie voor Technologie en Inclusie is vooral op zoek naar partijen die zich extra willen inzetten of die nieuwe technologieën ontwikkelen. Zo kan innovatieve technologie het komende jaar worden getest door medewerkers binnen een bedrijf. Doe mee op 10 of 17 of 24 juni van 10.00-12.00 uur. 

Klik voor: meer informatie en aanmelding.
Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 02 juni 2021 10:46:42


Vraag en antwoord