E-magazine


De LCR brengt bijna jaarlijks een e-magazine uit met een bepaald thema.

U kunt in de inhoudsopgave op het betreffende artikel klikken om er direct naartoe te bladeren. Of u bladert bij de hoekjes om. Wilt u een grotere letter? Klik dan onderin op het vergrootglas. Om weer door te bladeren: klik nogmaals op het vergrootglas zodat de pagina uitzoomt en u kunt bladeren.


LCR_Magazine 2019E-magazine Cliëntenraden aan de slag (2019) is verschenen bij het 17e LCR-congres. Dit magazine heeft niet één maar wel vier thema's: werken, armoede en schulden, belonen of straffen, onafhankelijke cliëntondersteuning. Bij elk thema zijn tips opgenomen die zijn verwerkt in heldere infographics. En vele cliëntenraden zijn bevraagd. 


Download: e-magazine Cliëntenraden aan de slag 
LCR-jubileummagazine 2017

E-magazine Cliëntenparticipatie van de toekomst (2017) is verschenen ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de Landelijke Cliëntenraad. Waar gaat het heen met cliëntenparticipatie? Moeten huidige vormen behouden blijven? Is het ook tijd voor nieuwe manieren? Wat moeten we met z'n allen zeker niet willen. Een brede verkenning van deskundigen, Ab Harrewijnredenaars en cliëntenraden zelf.
Download: e-magazine Cliëntenparticipatie van de toekomst

Klik voor: de online bladerversie van het e-magazine Cliëntenparticipatie van de toekomst
2016_LCR_E-Magazine_reintegratie 1E-magazine re-integratie (2016) is er gekomen omdat positieve aandacht voor re-integratie broodnodig blijkt te zijn. Zonder re-integratie is het namelijk moeilijk om een belangrijk deel van de werkzoekenden aan de slag te krijgen. In dit magazine staan onderzoeken naast voorbeeldprojecten. Voor cliëntenraden is er veel informatie en zijn er handige tips opgenomen.

Download: e-magazine re-integratie
Klik voor: de online bladerversie van het e-magazine re-integratie.SCHULDENMAGAZINE_LCR_MAART2014 1

Schuldenmagazine (2015) geeft een overzicht van waar het om gaat bij schulden, schuldhulpverlening, schuldpreventie en meer. Waar gaat het fout? Welke oplossingen zijn er? Wat is ervoor nodig om de hulpverlening te verbeteren? In dit e-magazine zijn vooral veel tips voor cliëntenraden opgenomen zodat zij bij hun gemeente aan kunnen kloppen om de schuldhulpverlening te verbeteren.

Download: Schuldenmagazine (pdf)

Klik voor: de online bladerversie van Schuldenmagazine.In het e-magazine Match (2013) staat de arbeidsmarktrij centraal. Mensen die op grote afstand van de arbeidsmarkt staan, komen juist daardoor moeilijk aan de slag. Werkgevers selecteren hen vaak niet en daardoor blijven ze achteraan in die rij staan. Toch zijn werkgevers meer en meer bereid te kijken naar mogelijkheden om juist deze groep kansen te bieden. Match geeft een inkijkje in oplossingen, ideeën en ook suggesties voor werkgevers, werknemers, cliëntenraden, UWV, gemeenten én de landelijke overheid.
Klik op de cover of klik: om het e-magazine Match als bladerversie te lezen.
Wilt u het magazine downloaden? Klik dan hier: e-magazine Match.


ZELF magazine (2012)
De LCR heeft dit e-magazine Zelf uitgebracht om de discussie over 'eigen verantwoordelijkheid' en 'zelfregie' op gang te brengen en te houden. Met als doel om de positie van de cliënt in de sociale zekerheid te versterken.

Klik op de cover of klik: om het e-magazine Zelf als bladerversie te lezen.

Wilt u het magazine downloaden? Klik dan hier: e-magazine Zelf.Armoede magazine (2010) 
Uitgebracht in het kader van het Europees Jaar tegen Armoede en Sociale uitsluiting. Met een interview met Hans Spekman, een bespiegeling op de nieuwe armen (ZZP'ers) en de stedenestafette.
Klik op de cover of klik: om het e-magazine Armoede als bladerversie te lezen.
Wilt u het magazine downloaden? Klik dan hier: e-magazine Armoede
Laatst gewijzigd op 15 april 2019 22:37:32
Contact
Landelijke Cliëntenraad
Bezuidenhoutseweg 60
2594 AW Den Haag
070 349 97 90
info@lcr-suwi.nl
Vraag en antwoord
LCR @ttenties ontvangen?